3. kolo HFL 2016

07.06.2016 22:00

Třetí kolo HFL bylo trochu netradiční. Za prvé se hrálo v sobotu a za druhé z důvodu absence Fénixu Orlová, bylo přelosováno a tak tabulka je tak trochu neúplná.

V prvním zápase dne nastoupil Florbal Stonava proti Sokolu Petřvald. Domácí florbalisté se vítězstvím 2:0 dotáhli na vedoucí Slovan Havířov. Druhý zápas hrál Sokol proti Orlovským Ležákům. Petřvald bojoval jako lev a konečně vybojoval první bod v této sezóně, po remíze 2:2. Orlově tak útok za lepšími příčkami vyšel jen částečně. V dalším duelu jsme viděli souboj o první průběžné první místo. Slovan ale nedal šanci Stonavě (7:2), takže se zase vzdálil svým pronásledovatelům. A v posledním zápase dne měl jedinečnou šanci již z předstihem obhájit titul. Jenže Ležáci předvedli skvělý výkon a vítězstvím 6:4 se dostali na druhé místo a stále tak bojují o titul!

Páté utkání se hrálo až v úterý. Fénix odehrál alespoň jeden duel před posledním kolem, ve kterém ho čekají 3 zápasy. Stonava příliš nevzdorovala a kapitulovala 3:7. Fénix tak ještě může promluvit do boje o medailové příčky. Naopak Stonava ztratila šanci na titul. Více o zápasech zde.